“ MEZUNLARLA KARİYER BULUŞMASI IV”

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Borsa Finans Topluluğu 22 Mart 2023 Çarşamba günü saat 20.00-21.00 arasında ‘Mezunlarla Kariyer Buluşması IV’ adlı online etkinlik düzenledi.

Etkinlikte; 2022 Haziran mezunlarımızdan ve Renault Erdeğer Otomotiv Sanayi AŞ. İnsan Kaynakları (İK) uzmanı olarak görev yapmakta olan Sayın Şule Gör ile İş Yatırım AŞ. 9 Eylül Şubesinde çalışmakta olan uzman yardımcısı sayın Abidin ERBAY aramızdaydılar.

Bu birliktelikte, Uygulamalı Bilimler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Nesrin ADA ile öğretim üyeleri Doç. Dr. Ersan ERSOY, Doç. Dr. Metin TETİK ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Eren YILDIRIM yer aldı.

Etkinlik Borsa Finans Topluluğu’nun akademik danışmanı Doç. Dr. Ercan ÖZEN’in moderatörlüğünde başladı ve ilk sözü İK Uzmanı Şule GÖR aldı. Konuşmasına öğrencilik yıllarında yapmış olduğu aktiviteler ile başladı ve bu etkinliklerin kendisine gerek iş ararken gerekse işletmeler tarafından tercih edilmesindeki önemi üstünde durdu. Öğrencilik yaşamının ilk yıllarında farklı bir alanla ilgilendiğini ancak Borsa Finans Topluluğu’na ve teorik derslere girdiğinde bölüme olan ilgisinin arttığından söz etti. Ardından öğrencilik zamanında Finans ve Bankacılık Topluluğunda başkanlık yaptığını ve üniversitede herkesin bir ya da birden fazla öğrenci topluluğunda görev almasının gerektiğini, bunların iş dünyasına girerken büyük oranda katkı sağladığını vurguladı.

Ardından söz alan Uzman Yardımcısı Abidin ERBAY öğrencilik döneminde aldığı Sermaye Piyasası Lisanslarından sonra iş tekliflerinin ard arda geldiğini söyleyerek SPK lisansların öneminin altını çizdi. Finans alanına olan ilgisinden ve çalışmalarından bahsederken yabancı dil bilmenin sektördeki önemine değindi. Öğrenci arkadaşlarımıza bireysel tavsiyeler vererek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik, öğrencilerle mezunlar arasındaki soru-yanıt, akademisyenlerin mezunlara başarılar dilemesi ve teşekkür ile sona erdi. “

UBF-ONLINE

23 Mart 2023