Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına Finans ve Bankacılık Bölümü ve AB Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin organize ettiği “Herkes İçin Ekonomi” Seminerlerinin ilki bugün saat 14:00’te Üniversitemiz 1 Eylül Yerleşkesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde Ege Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Lenger’in “Türkiye’nin Kalkınma Sürecinde Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları” başlıklı konuşmasıyla gerçekleştirildi. Seminer'e moderatörlük yapan Finans ve Bankacılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Eren Yıldırım, fakültemizin Sosyal Bilimler alanında eğitim-öğretim verdiği ve öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sunacak bu tür etkinliklerle farklı üniversitelerden alanında uzman hocalarla öğrencilerimizi gelecek dönemlerde de bir araya getireceklerini ifade etti. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nesrin Ada ise bu gibi etkinliklerden öğrencilerimizin olabildiğince faydalanmaları gerektiğini belirtirken, bu etkinliklerin onlar için fırsat olduğu ve iyi ve başarılı bir meslek sahibi olabilmeleri için ufuk açıcı etkinliklere katılımları artırmaları gerektiğini vurguladı. Dekanımızın seminere ilişkin başarı dileklerinin ardından, Prof. Dr. Aykut Lenger Türkiye'nin kalkınmasında Bilimin, Teknolojinin ve Yenilikçi politikaların önemini ele aldığı sunuşunu gerçekleştirdi. Seminere fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ercan Özen, Doç. Dr. İncilay Erduru, Doç. Dr. Metin Tetik, Doç. Dr. Mesut Atasever, öğretim görevlisi Dr. Tuğba Ciğeroğlu ve öğrencilerimiz katıldı. Öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle geçen etkinliğimiz Dekanımız Prof. Dr. Nesrin Ada'nın Prof. Dr. Aykut Lenger'e teşekkür plaketi takdimi ile sona erdi. Prof. Dr. Aykut Lenger'e seminerinize katılarak bizleri onurlandırdığı ve konuşmalarıyla verdiği değerli katkılar için bir kez daha teşekkür ederiz.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi

20 Kasım 2023