Finans Laboratuarı Açılışı Geniş Bir Katılımla Gerçekleşti

İş Yatırım Anonim Şirketi sponsorluğunda fakültemize Finans Laboratuarı kazandırıldı. Açılış programında konuşan fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nesrin ADA, fakülte için önemli bir kazanım olduğundan bahsederek, konuşmasını şöyle sürdürdü. “ İş Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi Batı Anadolu Bölge Müdürü Sayın Serhat Yetişen, İş Yatırım ve İş Bankası temsilcileri, İİBF Fakültesinin Değerli Dekanı, Hocalarımız, Mesai Arkadaşlarımız, Sevgili Öğrencilerim, Finans Laboratuvarımızın açılışına hoş geldiniz. Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak temel amacımız, öğrencilerimizi değişen ve gelişen yeni dünyaya hazırlamaktır. Laboratuvarın fakültemizdeki varlığı, bu hedefe ulaşmamıza önemli katkılar sağlayacaktır. İş Yatırım yetkililerine bugünkü katılımları için çok teşekkür ederiz. Fakültemizin hedefleri arasında, sektöre yönlendirdiğimiz mezunlar aracılığıyla teorik bilgileri özümsemiş, analitik düşünme yeteneği olan uzman personel yetiştirmek bulunmaktadır. Aynı zamanda, mesleki rollerini yerine getirirken gerekli bilgi, beceri, tutum ve etik değerlere önem veren, toplum ihtiyaçlarını gözeten, yaşam boyu öğrenmeyi benimseyen ve öğrendiklerini günlük yaşama uygulayabilen yetkin mezunlar yetiştirmektir. Dünya hızla gelişirken, ülkemizin daha güçlü becerilere, iyi yetişmiş ve analiz kabiliyeti yüksek nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyduğu açıktır. Üniversite eğitimi gençlere, kendi geleceklerini kazanabilecekleri ve değiştirebilecekleri yetenek ve bilgilerle donanma fırsatı sunar. Çünkü çalışma kültürü, programlama ve dünyayı daha iyi algılayabilme gibi değerlere duyulan ihtiyaç, üniversite eğitimi ve öğrenilenleri uygulama ortamıyla mümkün olmaktadır. Sonuç olarak, eğitim, kaliteyi getiren ve toplumsal yaşamın bir gereği olarak insanın tüm değer ve kurumların üzerinde bir amaç olduğunu vurgulayan bir süreçtir. Laboratuvarımızın fakültemize ve tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

Hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum.

Prof Dr Nesrin Ada Dekan

UBF