27.02.2021 tarihinde Muhasebe ve Finans Topluluğu ile Bankacılık ve Sigortacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin de katkılarıyla hazırlanmış olan  “Değişen Belirsizlik Ortamında Finansal Risk ve Yönetimi Ne, Nasıl?” başlıklı konferans düzenlenmiştir. Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Muhasebe ve Finans Topluluğu Danışmanı, Bankacılık ve Sigortacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ercan ÖZEN moderatörlüğünde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak İzmir Vadeli İşlem Opsiyon Borsası Kurucusu Emir ÇETİNKAYA katılmıştır.

Çevrim-içi olarak gerçekleştirilen etkinlikte Türev araçların doğuşu, bunların piyasalarda işleyiş biçimi, Covid 19 salgın süreci ile birlikte piyasalarda ortaya çıkan dalgalanma ve etkilerine karşı alınabilecek önlemler tartışıldı. Ayrıca, Bu dönemde dijitalleşme ile birlikte yatırımcılar tarafından daha yakından takip edilmeye başlanan Blockchain teknolojileri ve Bitcoin gibi Dijital paraların insan yaşamına getirdiği kolaylıklar ve riskler konusunda aydınlatıcı ipuçları aktarıldı. Yatırımcıların finansal kararlar alırken dikkat etmeleri gereken noktalar vurgulandı.

Etkinlik öğrenciler, iş dünyası temsilcileri ve yatırımcılar tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi.

12 Mart 2021