Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü Tanıtım Sunusu İçin Tıklayınız!.ppt
Program Adı
Muhasebe ve Finans Yönetimi
Program Türü
Lisans
Program Süresi
4 yıl (Azami 7 yıl)
Öğrenim Türü
Örgün öğrenim
Puan Türü
EA
Öğrenim Dili
Türkçe
Kontenjan
30
Yabancı Dil Hazırlık Durumu
İsteğe bağlı
Staj Durumu
8. yarıyıl - İşletmelerde Mesleki Eğitim (Üniversitemiz öğretim programlarının son dönemine konulmuş 14 hafta kesintisiz ve tam zamanlı olarak işletmelerde yapılması gereken %80 devam zorunluluğu olan bir derstir.)
Taban ve Tavan Puanı
2021 yılında ilk kez öğrenci alımı gerçekleşmiştir.
Taban Puanı: 212,15498
Tavan Puanı: 264,03109
En Düşük Başarı Sıralaması
En düşük başarı sıralaması: 952,004
Programa Kabul Koşulları
Bölümümüze yeni başlayacak öğrencilerin kayıt işlemi, ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde yapılır. Kayıt yaptıracak öğrencilerin Yüksek Öğretim Kurumu tarafından belirlenen şartları sağlaması yeterlidir.
Programa Özel Koşullar
İlk 7 yarıyılı başarı ile tamamlamış öğrenciler, 8. yarıyıl İşletmelerde Mesleki Eğitim Programı dersi kapsamında bir yarıyılını işletme stajı yaparak geçirir.
Burs Olanakları
Bölümümüzün burs olanakları yoktur.
Programa Özel Materyal Bilgileri
Yoktur.
Program Kazanımları
Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümünün kazanımları aşağıdaki gibidir.
1. Muhasebe ve Finans Yönetimi alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgiler ile yeterli mesleki ehliyet kazanır ve sistemi bir bütün içinde değerlendirebilme yeteneğine sahip olur.
2. Finansal bilgilerin etik kurallar çerçevesinde nasıl toplanacağını, muhasebe kaydının yapılacağı, analizinin gerçekleştirileceği ve yorumlanacağına ilişkin yeterli bilgiye sahip olur.
3. Mesleki becerilerini kullanarak muhasebe standartları, finans, denetim ve işletme alanlarındaki güncel gelişmeleri izleme yeteneğini kazanır. Ulusal ve Uluslararası paydaşlarla nasıl işbirliğine gidileceğini öğrenir
4. Muhasebe ve Finans alanına yönelik mesleki lisan bilgisine ve uygulama deneyimine sahip olur.
5. Mali Müşavirlerin, Yeminli Mali Müşavirlerin ve bağımsız denetçilerin çalışma usul ve esaslarını yakından ve bizzat iş yerlerinde çalışarak, uygulayarak öğrenir.
6. İşletmelerin muhasebe, finans, maliyet, finansal raporlama, denetim departmanlarında staj yaparak yapacağı meslek hakkında gerekli bilgiye sahip olur.
7. Muhasebe ve Finans Yönetimi ile yakından ilgili vergi hukuku ve uygulamaları, ticaret hukuku, borçlar hukuku, meslek mevzuatı gibi yasal mevzuatı ve finansal piyasa işlemleri ile ilgili temel bilgilere sahip olur.
8. İşletmenin pazarlama, üretim, yönetim, e-ticaret gibi diğer fonksiyonlarıyla ilgili temel bilgilere sahip olur. Ayrıca ülke ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirebilecek biçimde temel ekonomi bilgilerine sahip olur.
9. Mali müşavirlerin ve bağımsız denetim şirketlerinin kullandıkları aktif bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır.
10. Sayısal ve istatistiksel araştırma becerisi ve düşünme yeteneğine sahiptir, stratejik yaklaşım geliştirebilme becerisi sağlar.
11. İşletme içerisinde görev aldığı konularda sorunları tanımlama, görüş bildirme ve çözüm yolları sunma becerisi kazanır.
Mezuniyet Koşulları
Eğitim programını başarı ile tamamlayan, başarısız dersi olmayan ve Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) en az 2.00 (en az CC derecesi almış olmak) olup 240 AKTS krediye ulaşanlar mezun olmaya hak kazanır. Öğrencinin mezuniyet durumu danışmanı ve bölüm başkanı tarafından değerlendirilir ve mezuniyet kararı bölüm yönetim kurulu tarafından alınır. Öğrencinin mezun olabilmesi için 8. yarıyılda 30 AKTS’lik İşletmelerde Mesleki Eğitim işyeri uygulamasını da tamamlaması gerekmektedir.
Yerleşke Bilgileri
Bölümümüz 1 Eylül Kampüsü Uygulamalı Bilimler Fakültesi Halil Kaya Gedik binası içerisinde konumlanmıştır.
Çift Anadal Durumu
Programımızda çift anadal programı mevcuttur.
Yan Dal Durumu
Programımızda yan dal programı mevcut değildir.