Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, 2012 yılında Yüksekokul olarak kurulmuş ve 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 4 yıllık lisans eğitimi veren bir yüksekokul olarak faaliyete başlamıştır. Yüksekokulda Bankacılık ve Finans, Muhasebe Bilgi Sitemleri, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık ve Uluslararası Ticaret olmak üzere dört bölüm bulunmaktaydı.

21 Ağustos 2020 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan “Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte ve Yüksekokulların Kurulması ve Kapatılması Hakkındaki Karar” ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kapatılmış ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulmasına karar verilmiştir. Fakülte bünyesinde Finans ve Bankacılık, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Lojistik Yönetimi ve Uluslararası Ticaret ve Finansman olmak üzere dört program bulunmakta ve aktif olarak akademik faaliyetlerini yürütmektedir. Fakülteye ilk kez öğrenci alımı 2021-2022 eğitim-öğretim yılında gerçekleşmiştir.

Fakültemizde 4 Profesör, 5 Doçent, 11 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi (13/b) ve 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 24 akademik personel ile eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülmektedir. Ayrıca, fakültemizde 1 Fakülte Sekreteri, 4 Memur ve 1 Hizmetliden oluşan toplam 6 idari personel ile idari işler yürütülmektedir. 

Üniversitemiz 1 Eylül Kampüsü alanında yer alan Halil Kaya GEDİK Binasında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren fakültemizde 11 derslik, 1 konferans salonu ve 1 finans laboratuvarı bulunmaktadır. Güncel müfredatlar ile öğrencilere akademik yeterliliği ve uzmanlık düzeyi sağlayacak yüksek eğitim sunulmaktadır. Programlarda teorik eğitimin yanında öğrencilere proje hazırlama, sunum yapma, ödev, quiz, grup çalışması gibi etkinliklere ağırlık verilerek uygulama becerisinin geliştirilmesi sağlanmaktadır. 8. yarıyılda yer alan İşletmelerde Mesleki Eğitim dersi ile öğrenciler, eğitim-öğretim dönemi boyunca edindikleri teorik bilgileri sektörde uygulama fırsatı bularak mezun olmaktadır. Bununla birlikte fakültemizde her bölümün Çift Anadal Programı mevcut olup artırılması konusunda gerekli çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca fakültemizde programların uluslararası akreditasyon çalışmalarına önem ve öncelik verilmekte ve gerekli hazırlıklar devam etmektedir.